El producte

De proximitat, ecològic i de temporada

Som conscients que la nostra feina influeix diàriament i de manera molt directa en la salut i el creixement dels nostres comensals. Alimentar-se bé és sinònim de créixer sa, per això promovem un estil de vida saludable amb una alimentació variada, basada en productes de proximitat i procedència ecològica i menús adequats a cada edat.

L’agricultura ecològica és un mètode de producció agrícola que manté la fertilitat de la terra i que no utilitza productes químics de síntesi com pesticides, evitant així tècniques agressives i contaminants pel medi ambient.

Els productes vegetals ecològics són productes cultivats amb adobs orgànics naturals i que no contenen residus de fungicides, insecticides ni herbicides i que no estan alterats genèticament.

Els productes animals ecològics provenen d’animals amb accés a les pastures o corrals i alimentats exclusivament a base de productes ecològics.

Els nostres plats estan elaborats amb productes de màxima qualitat i provinents directament del productor. Així evitem que el que es consumeixen a l’escola viatge milers de quilòmetres fins arribar a taula o que hagi estat produït utilitzant tractaments agressius que puguin alterar la seva salubritat. Alhora, ajudem als productors locals a fer que la seva tasca sigui viable i a que un sector històricament cabdal a la nostra terra pugui seguir sent rendible.

Recuperem l’estacionalitat d’aliments com fruites i verdures, incorporant al menú els productes que ens dona el camp cada temporada. El resultat són productes com enciams, patates, tomàquets, pomes o maduixes amb el color, olor i gust de sempre. També recuperem aliments provinents directament del bestià com els ous ecològics.

Els nostres menús

Saludables, variats, equilibrats i a gust del centre

Una alimentació saludable és aquella suficient, equilibrada, variada, segura, adaptada al comensal i a l’entorn i sensorialment satisfactòria.
Per aquest motiu els nostres menús estan elaborats per professionals contrastats dins l’àmbit escolar. El nostre departament de nutrició liderat per la Dra. Roser Cid (diplomada en Nutrició Humana i Dietètica, Llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments i Dra. en Nutrició i Metabolisme) els dissenya d’acord amb els criteris suggerits per l’Agència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya i els adapta i consensua amb la direcció i/o comissió de menjador del centre.

Pla d’actuació

Hem de tennir contenidors separats per orgànic i envasos. S’exigirà que coincideixin: marró (orgànic) i orgànic (envasos).

Hem de tenir contenidor de cartó, vidre i rebuit. Si no hi espai abocarem els residus directament als contenidor exteriors.

Pel que fa a l’oli de fregida tenim un contracte amb una empresa que ens proporciona uns bidons on hi aboquem els olis. Un cop són plens els passem a recollir per processar-los i obtenir-ne energia, evitant un impacte negatiu en les aigües submarines i la seva fauna i flora.

Formem al personal per tal que gestionin els residus correctament.

Pengem de manera visual als propis contenidors informació sobre quins residus s’hi ha d’abocar.

Els residus de cuina es processen seguint les pautes del Projecte de Tractament de Residus Municipals i l’excedent alimentari no aprofitable s’intentarà utilitzar per alimentar animals en cas que l’escola en tingui o com a compostatge d’hort.